Waar moet je op letten bij takeaway verpakkingen?

Bij takeaway en thuisbezorgd is het eerste wat je klanten zien je verpakking. Het is dé binnenkomer. En daarom ontzettend belangrijk! Met de juiste verpakking maak je een goede indruk en zet je de toon voor de verwachting van je gerechten. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste verpakking.  

Kijk wat je nodig gaat hebben 

Wanneer je begint met het bezorgen van gerechten is het verstandig om te beginnen met een inventarisatie van wat je nodig gaat hebben. Kijk wat je op het menu hebt staan en ga op die manier na wat je nodig hebt qua verpakkingen en disposables. Houd hierbij in gedachte of je je gerechten warm of koud serveert. Bedenk ook of je andere disposables nodig hebt zoals rietjes, deksels en servetten.  

Bekijk gehele assortiment

 

Wat vinden je gasten belangrijk 

Probeer na te gaan wat jouw gasten precies belangrijk vinden. Is dat sfeer en beleving? Dient je verpakking er trendy uit te zien? Of is duurzaamheid super belangrijk? Probeer jezelf in jouw klant en doelgroep te verplaatsen en bedenk wat zij van jou verwachten. In ons assortiment vind je ontzettend veel producten om aan deze wensen te voldoen. Disposables van kraft karton met een natuurlijke en trendy uitstraling of volledig biologisch afbreekbare verpakkingen van maiszetmeel of suikerriet. Schrijf alles op en maak een lijst met daarop wat jij en jouw klanten belangrijk vinden.  

Bezuinig niet op kwaliteit  

Bij een horecazaak komt ontzettend veel kijken. En soms moet je nou eenmaal op de kleintjes letten. Maar let wel: verpakkingen zijn ontzettend belangrijk. Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor de goedkoopste (en vaak minst duurzame) verpakking te gaan, is dat juist iets wat je beter niet kan doen. Sommige klanten zullen je dit namelijk niet in dank afnemen. Klanten waarderen duurzaamheid, ook met takeaway en thuisbezorgen.  

En niet alleen je klanten waarderen een betere kwaliteit, maar jouw gerechten ook! Een pastagerecht wil je graag warm bezorgen, koude desserts wil je niet laten smelten en andere ongemakken wil je voorkomen! Daarnaast is het slim om na te gaan wat verschillende verpakkingen met je gerechten en ingrediënten doet. Een plastic verpakking bij een warm gerecht veroorzaakt bijvoorbeeld condens en druppels aan de binnenzijde van je disposable. Krokante gerechten blijven dan niet knapperig. Wil je er zeker van zijn dat de onderdelen van je gerecht goed aankomen en geen kwaliteit verliezen? Dan kan je overwegen om verschillende verpakkingen te gebruiken voor een gerecht. De hamburger in een hamburgerbakje, friet in een zak en de saus in een sauscup. Zo blijft alles lekker! 

Ga voor duurzaam! 

Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker in ieders dagelijkse leven. Zo belangrijk zelfs dat er in juli 2021 een verbod ingaat op plastic wegwerpartikelen, de SUP-wetgeving. Het is daarom slim om hier alvast rekening mee te houden bij je keuze. Ons advies? Ga gelijk voor duurzame disposables. Friendly disposables zijn namelijk niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je imago. 

Meer advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice via 050 747 00 03 of stuur een mailtje naar info@takeaware.nl! 

 

Back to Blog

Gerelateerde artikelen

Doe ook mee met de week zonder vlees

Bij TakeAware winden we er geen doekjes om: wij willen we duurzaamheid. Dat omvat niet alleen het...

Alles wat je moet weten over suikerriet

Men wordt als maar bewuster van duurzaamheid en de noodzaak om in alle facetten van het leven...

Meer marge door disposables

Nog enkele weken tot het verbod op wegwerpplastics ingaat. Een veel voorkomende vraag “welke...